top of page
Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΡΑΠΕΤΗ



Ο Πέτρος Λαγωνιάρης με την εντυπωσιακή εμφάνιση που ξεχωρίζει στο πλήθος, είναι ένας μοναχικός, παρατηρητικός περιηγητής, που τυχαίνει να απασχολείται ως ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ στη μεγάλη πόλη, την Αποξενούπολη. Αυτοπροσδιορίζεται ως ερασιτέχνης ντετέκτιβ, κάτι που του πάει περισσότερο.

Ζει και κινείται σε ένα δυστοπικό σκληρό σκηνικό, με πολλή βία. Τολμά να πηγαίνει σε μέρη που αποφεύγουν οι φιλήσυχοι πολίτες, οι δειλοί και οι φοβιτσιάρηδες.

Του αρέσει το καλό φαγητό, δεν πίνει πολύ αλκοόλ, βρίζει, οπλοφορεί παράνομα και δέρνει όποτε χρειαστεί.

Έχει δική του γνώμη και κοινωνικο-πολιτική άποψη που δεν διστάζει να την εκφράζει.

Τα δικά του προσωπικά προβλήματα είναι η διαχρονική μοναξιά και η έλλειψη χρημάτων.

Δεν έχει βρει το ταίρι που θα σταθεί δίπλα του στη ζωή, δεν κερδίζει τέτοια εισοδήματα που να του επιτρέπουν να ζει όπως θέλει χωρίς συμβιβασμούς, δεν τον αποδέχονται ούτε τον καλούν οι άλλοι άνθρωποι στις παρέες και τα πάρτι τους.

Τον θυμούνται μόνο όταν κι όποτε τον χρειάζονται.

Τότε που του φορτώνουν να βρει λύση στα δικά τους προβλήματα, επειδή ξέρουν πως πάντα είναι αποτελεσματικός σε ότι κάνει. Δεν επηρεάζεται ο ίδιος προσωπικά από όσα συμβαίνουν γύρω του, οι μπελάδες τον βρίσκουν αναπάντεχα και κάθε φορά καταφέρνει να εντοπίσει και να ξετυλίξει την άκρη του νήματος που λένε.

Λαμβάνει σημαντική πληροφόρηση από τον σμπίρο του στους δρόμους της πόλης, τον Σοφοκλή Μπερνονικόλα. Τον παράξενο ηλικιωμένο τύπο με την διχασμένη προσωπικότητα.

Ο άσπονδος φίλος του αστυνόμος Α' Φωκίων Αστερίου που συνήθως τον κυνηγά και τον κατηγορεί για τα παραπάνω χαρακτηριστικά του, ζητά συχνά την βοήθεια του.


Για την πλοκή αυτού του συγκεκριμένου βιβλίου:

Ενας διεφθαρμένος που τον έκαναν υπουργό δημόσιας τάξης ρισκάρει τη θέση και το κύρος του για να βοηθήσει τον μικροαπατεώνα αδερφό του, να έχει γεμάτο πελάτες το μπαρ που έφτιαξε αφού εξελέγει βουλευτής ο πρώτος. Του διορίζει κιόλας ως προσωπικό προστάτη απροκάλυπτα τον αρχιμπάτσο της Αποξενούπολης και όλοι που κυκλοφορούνε τη νύχτα το γνωρίζουν.


Ένας θρύλος των αποδράσεων δραπετεύει από τη φυλακή για 10η φορά και φήμες λένε οτι έρχεται κατευθείαν εδώ για να πάρει πίσω την κόρη του, που ο αδερφός του υπουργού εντόπισε και την έφερε να δουλεύει ως πόρνη με το ζόρι στο μαγαζί του, περιζήτητη καθώς τη συνοδεύει το βαρύ στην πιάτσα όνομα του πατέρα της.

Το πασίγνωστο όνομα της, το νεαρό της ηλικίας της και η μελαχροινή ομορφιά της, κάνουν πολλούς άντρες να ζητούν μια συνεύρεση μαζί της. Μα πάρα πολλούς. Αμέτρητο το πλήθος που κάνει ουρά για να πηδήξει τον κόρη ενός ανθρώπου που κανείς τους δεν θα ήθελε να συναντηθεί μαζί του στον δρόμο.


Όταν σε μικρό χρονικό διάστημα, ο υπουργός βρίσκεται νεκρός στο εξοχικό του σπίτι, αποκαλύψεις και μυστικά έρχονται στο προσκήνιο.


Θα καταφέρει ο ερασιτέχνης ντετέκτιβ να επιδείξει άλλη μια φορά την παροιμιώδη αποτελεσματικότητα του, σε μια υπόθεση που έμπλεξε άθελα του;


Ένα neo-noir βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας που θα σας ταξιδέψει σε μια δυνατή ιστορία με έντονα συναισθήματα, σκληρές αλήθειες, κυνικό χιούμορ και μια πινελιά ρομαντικής χροιάς, στους βίαιους δρόμους της Αποξενούπολης.

13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page