top of page
Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Έγινε ενημέρωση: 7 Δεκ 2022

Ο Πέτρος Λαγωνιάρης με την εντυπωσιακή εμφάνιση που ξεχωρίζει στο πλήθος, είναι ένας μοναχικός, παρατηρητικός περιηγητής, που τυχαίνει να απασχολείται ως ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ στη μεγάλη πόλη. Αυτοπροσδιορίζεται ως ερασιτέχνης ντετέκτιβ, κάτι που του πάει περισσότερο. Ζει και κινείται σε ένα δυστοπικό σκληρό σκηνικό, με πολλή βία.

Ο σμπίρος του Σοφοκλής Μπερνονικόλας είναι τα μάτια και τα αυτιά του έξω, στα μέρη που εκείνος ακόμη δεν έχει λόγο να πάει.


Αναζητώντας τα θέματα του, βρίσκεται πολύ συχνά ανάμεσα σε πεταμένα πτώματα.

Αν υπήρχε τρόπος να είναι πάντα ορατό το αίμα στα σημεία που έχει χυθεί, θα περπατούσε πάνω σε ένα απέραντο ματωμένο χαλί, που θα κάλυπτε δρόμους, πεζοδρόμια, διάσπαρτα πάρκα και αλάνες σε κάθε συνοικία, κεντρικές πλατείες και απόμερα στενά σοκάκια. Άνθρωποι και των δυο φύλων, όλων των ηλικιών και κοινωνικών τάξεων χάνουν τη ζωή τους με διαφορετικούς ο καθένας/μια και ασυνήθιστους τρόπους. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο θάνατος τους έχει κάτι το μεταφυσικό. Είναι έτσι;


Καλείται περιδιαβαίνοντας πεζός και μοναχός αυτούς τους πολυσύχναστους δρόμους και τα σκοτεινά επικίνδυνα σοκάκια, τα πάρκα και τις πλατείες που αλλάζουν όψη τις νύχτες, τα ύποπτα στέκια και απαγορευμένα μέρη μέσα σε αυτή τη ματωμένη πόλη:


Να μάθει ποιός δολοφόνησε με παράξενο τρόπο το νικητή οδηγό μιας νυχτερινής κόντρας αυτοκινήτων μπροστά στα μάτια του και στον φωτογραφικό του φακό.

Να βρει την άκρη σε μια υπόθεση με αρκετά εξαφανισμένα μικρά παιδιά που δεν είναι αυτό που λαθεμένα φαντάζεται και άδικα ψάχνει η αστυνομία.

Να επιλύσει το μυστήριο με τους θανατηφόρους έρωτες που αρχίζει να λαμβάνει χώρα απανωτά στις πιάτσες του ολιγόωρου πληρωμένου σεξ και σπέρνει τον πανικό στους περιστασιακούς πελάτες και τους διεστραμμένους μόνιμους θαμώνες τους.

Να ρίξει φως στα αιματηρά ωτοστόπ του τρόμου που γίνονται εφιάλτης για κάποιους ξαφνιασμένους οδηγούς. Και σε κείνες τις προτομές που μοιάζουν στους ζωντανούς.

Να μάθει ποιός είναι ο τρελαμένος νεαρός γυμνός νυχτερινός διαβάτης με το κόκκινο ρόδο, που γράφει στους τοίχους με το αίμα του “Η Ομορφιά πρέπει να Πεθάνει.”

Να ερευνήσει τι τρέχει με το αλλόκοτο μωρό που προαναγγέλει θανάτους, αθέατο στους πολλούς και μόνο ένας αλαφροίσκιωτος μπορεί να το δει με τα μάτια του.

Και μέσα σε όλα αυτά, πρέπει να ψάχνει να βρει το χαμένο σκυλάκι της πλούσιας γριάς που χρηματοδοτεί τη μεγάλη εφημερίδα που συνεργάζεται, η οποία επιμένει πως καλύτερα από όλους μπορεί να το κάνει. Αφού αυτός, ο Πέτρος Λαγωνιάρης είναι όλη μέρα εκεί έξω και πάντα μέσα στα πράγματα που συμβαίνουν...

Με τον άσπονδο φίλο του αστυνόμο Α΄Φωκίων Αστερίου να είναι πάντα από πίσω του σε κάθε του ενέργεια, επιδιώκοντας να δει από πρώτο χέρι πως καταφέρνει επιτυχή αποτελέσματα, ενώ οι αρμόδιες αρχές τα μαθαίνουν πάντα δεύτερες.


Ένα σκοτεινό έργο που θα σας εκπλήξει με το πόσο ανθρώπινο αίμα από τους μόνιμους κατοίκους και τους περιστασιακούς επισκέπτες της χρειάζεται, απαιτεί και πάντα στο τέλος κατορθώνει και παίρνει η πόλη, για να ξεδιψάσει!


Το πρώτο από μια σειρά βιβλίων φαντασίας, μυστηρίου, δράσης με αυτόν τον βασικό ήρωα, που θα βελτιώνεται και θα αποκαλύπτει κομμάτια του εαυτού του από έργο σε έργο.

Αν τον τιμήσουν οι αναγνώστες και θέλουν να διαβάζουν τις περιπέτειες του.

Ψάχνοντας κι αγοράζοντας τα βιβλία του, να έχει κίνητρο ο συγγραφέας που τον δημιούργησε!


Στην πρώτη του έκδοση, το βιβλίο θα είναι μέρος της ανθολογίας ΘΡΥΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ Χ που κυκλοφορεί από τον Δεκέμβριο του 2022

19 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page