top of page
Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "NRWGOU Virus - ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ”

Θρίλερ βιολογικού τρόμου “ NRWGOU Virus - ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ”



New Reborn World with Global Outflow of the Unworthy

Νέος Αναγεννημένος Κόσμος με Παγκόσμια Εκροή των Ανάξιων


Όπως καθόμασταν μέσα στην πρώτη καραντίνα, σε συνθήκες που δεν είχαμε ξαναδεί για δεκαετίες και αναζητώντας τρόπους να ξεπεράσουμε την ανία του εγκλεισμού, εμπνεύστηκα από την επικαιρότητα. Η οποία όπως εξελισσόταν, μου πρόσφερε υλικό σε αφθονία κάθε μέρα κι έγραψα ένα θρίλερ βιολογικού τρόμου. Αφού βοηθούσε η καθημερινότητα γύρω μου και πρόσθετα κάποια φαντασία. Αυτό που ζούσαμε στην πιο extreme εκδοχή του, ώστε να αλλάξει πράγματα και καταστάσεις…

Φανταστικό και ρεαλιστικό ταυτόχρονα. Επικεντρώνεται στο πως οργανώθηκαν για να αντιμετωπίσουν την αναπάντεχη πανδημία που προέκυψε, μια ομάδα ανθρώπων. Ενώ η αφήγηση ακολουθεί το χρονικό της εξάπλωσης και τις συνέπειες που αφήνει γύρω του ο ανίκητος φονικός ιός.

Που κάποιες περιγραφές από τις σελίδες του, μπορεί να είναι η αυριανή πραγματικότητα μας, αν το θελήσουν τα οργανωμένα συμφέροντα με ισχύ και εξουσίες. Η Έσχατη Πανδημία, ο τελικός ιός και ο κόσμος αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Οικονομίες καταρρέουν, κράτη εξαφανίζονται, τρόμος, πανικός, απομόνωση. Η ζωή των ανθρώπων του πλανήτη αλλάζει δραματικά καθώς βυθίζεται μέσα στο σκοτάδι μιας νέας απολυταρχίας που δίνει υποσχέσεις ότι θα σώσει την ανθρωπότητα από τον καινούριο θανάσιμο εχθρό της.


(η αρχή του βιβλίου)

Από την εμφάνιση μας στη ζωή του πλανήτη, εμείς οι άνθρωποι ως το ευφυέστερο δημιούργημα μιας Υπέρτατης Διάνοιας, κυριαρχήσαμε στην υπόλοιπη πλάση. Κανένα άλλο πλάσμα δεν είχε τέτοια εξέλιξη στις επιστήμες, στην τεχνική, στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Αναπτύξαμε τη γνώση, μεταβάλλαμε και καλλιεργήσαμε τη φύση, υποτάξαμε τα ζώα στις ανάγκες μας. Η επιστήμη που βήμα - βήμα δημιουργήσαμε τιθάσευσε λογής ασθένειες και λοιμούς, πλούτισε τις γνώσεις μας για το Σύμπαν αλλά και για την ίδια τη φύση του ανθρώπου, ενώ στο πέρασμα των αιώνων με την αρωγή και της τεχνολογίας, άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα μας.


Χτίσαμε παντού πόλεις, τις ενώσαμε με δρόμους και γέφυρες, κατασκευάσαμε μηχανές αυτοκινούμενες, πλεούμενες, ιπτάμενες για να φτάνουμε πολύ γρήγορα οπουδήποτε. Μεταφέραμε ότι μας χρειάζονταν από όπου υπήρχε, αλλάζαμε την μορφή του όπως μας χρησίμευε, δημιουργήσαμε τη δική μας τεχνολογία με επίκτητη τεχνογνωσία, μάθαμε πολλά. Οργανώσαμε τη ζωή μας ώστε να δουλεύουμε, να παράγουμε χιλιάδες αγαθά και επιπλέον πολιτισμό, να διασκεδάζουμε, να ξεδίδουμε σε γλέντια και ταξίδια, να έρθουμε πιο κοντά. Το χρήμα και η ακόρεστη συσσώρευση του (αγορά το λένε, ανάπτυξη το λένε, επάρκεια καταναλωτικών αγαθών το λένε, γενική ευημερία το λένε) για να λειτουργεί ασταμάτητα η μηχανή της ανάπτυξης, καταστρέφει τους οικοτόπους, εξαντλεί όλους τους φυσικούς πόρους. Πετύχαμε όσα θέλαμε και αφεθήκαμε να απολαμβάνουμε όσα κατορθώσαμε.


Όμως τίποτα δεν είναι απόλυτα εγγυημένο και καμμιά κατάσταση δεν διαρκεί για πάντα. Μερικοί μήνες ήταν αρκετοί για να επέλθει πλήρης ανατροπή σε όσα ξέραμε ως τώρα. Η ανθρώπινη ζωή, η ύπαρξη και η συνέχεια του είδους, δοκιμάστηκε σκληρά με τρόπο αναπάντεχο. Τον χρόνο που η μετρούμενη ιστορία της ανθρωπότητας έγραφε 2020 μΧ.


Είμαι ο Έκτορ Απάρτης, ένας μεσήλικας πολίτης του κόσμου κι αυτά που ακολουθούν είναι τα συνταρακτικά συμβάντα που μου έμελλε να ακούσω, να δω, να ζήσω. Το χρονικό της ακολουθίας των γεγονότων που είχαν ως αποτέλεσμα να νεκρώσει η παγκόσμια οικονομία και κοινωνία. Με μια πρωτοφανή σε έκταση διεθνή κινητοποίηση εκτάκτου ανάγκης και με την επιβολή μέτρων αστυνομικού κράτους στους πολίτες, σε όλες τις χώρες της Γης.


Κινδυνεύαμε από έναν εχθρό μη ορατό διά γυμνού οφθαλμού. To project New Reborn World with Global Outflow of the Unworthy

Νέος Αναγεννημένος Κόσμος με Παγκόσμια Εκροή των Ανάξιων, είχε μπει σε φάση υλοποίησης.


(μια παράγραφος από τη μέση)

Ο NRWGOU virus προκάλεσε παγκόσμιο τρόμο. Πρόκειται για ένα ιό για τον οποίο δεν υπάρχει ούτε θεραπεία ούτε εμβόλιο και έχει ήδη εξαπλωθεί σε 200 χώρες από τη μέρα που εμφανίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα, πριν από περίπου τρεις μήνες. Το άκουσμα του τρόμος. Φόβος. Μάσκες και εικόνες ανθρώπων σε καραντίνα. Σκηνές επιστημονικής φαντασίας. Πολλοί μπορεί να σκεφτούνε πως ίσως είναι πρωταγωνιστές σε ταινία τρόμου ή θρίλερ. Και όμως. Διανύει η ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα και αντί να έχει καταφέρει το ανθρώπινο είδος να τιθασεύσει τον φόβο, τον έχει κάνει σημαία και προχωρά. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δικτύωσης σε συνεργασία πάντα με τις ενδιαφερόμενες οικονομικές πηγές – χρηματοδότες τους, καταφέρνουν στοχευμένα να σπείρουν τον πανικό.


(μια παράγραφος προς το τέλος)

Η πανδημία δεν θα έχει πλήξει μόνο τις κοινωνίες των λαών και τον πληθυσμό των ανθρώπων. Θα αλλάξει ο κόσμος. Οι ψυχολογικές, ιδεολογικές, οικονομικές, πολιτικές συνέπειες θα είναι πολλαπλές και προπάντων φοβερές. Θα δείξει το μέλλον που έρχεται. Οι ίδιες πρακτικές δεν αποκλείεται να διαμορφώσουν την καθημερινότητα, την πολιτική και την οικονομία για τις επόμενες δεκαετίες. Ίσως να οδηγούμαστε ολοταχώς όχι μόνο προς τον χακαρισμένο άνθρωπο στη σκέψη και στο συναίσθημα. Όταν τελειώσει η πανδημία του NRWGOU virus, οι θεσμοί πολλών κρατών θα θεωρηθούν αποτυχημένοι. Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος μετά.


Την τελευταία παράγραφο, αυτή με την οποία κλείνει το βιβλίο, αξίζει να την διαβάσει κάθε αναγνώστης.

Δείτε την στο έντυπο βιβλίο, που θα βρείτε με πολλούς τρόπους


  • Από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων “Συμπαντικές Διαδρομές"

  • Σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αν δεν το έχουν άμεσα, ζητήστε να σας το φέρουν!

  • Παραγγείλετε τα τηλεφωνικά από τον εκδότη στο 2410-236110.

  • Με απευθείας αγορά σε κάποια από τις εκδηλώσεις “Όψεις του Φανταστικού”, οι οποίες διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, όπου θα συναντήσετε και τον συγγραφέα από κοντά.

10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page