top of page
Αναζήτηση

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ...

Post apocaliptic novel πολιτικής και κοινωνικής φαντασίας.



Οι πανδημίες, όπως και οι συστημικές οικονομικές κρίσεις και οι μεγάλοι πόλεμοι, αλλάζουν την ιστορία. Η επιδημία του κορωνοιού Covid – 19 που βίωσε η ανθρωπότητα από την αρχή του 2020, λόγω της πλανητικής της διάστασης, της ταχύτατης εξέλιξης σε πανδημία, της ραγδαίας εξάπλωσης παντού και της πολυπλοκότητας της, στον απολογισμό μετά το πέρασμα της, έμελε να γίνει το σημαντικότερο γεγονός του 21ου αιώνα.


Οι κοινωνικές σχέσεις διαλύονται, οι οικογένειες δοκιμάζονται, οι διαπροσωπικές ανθρώπινες σχέσεις είναι στα όρια των αντοχών τους, η κατάθλιψη και οι ψυχοσωματικές ασθένειες χτυπάνε κόκκινο, ενώ η μαζική χρήση πολλών και διάφορων ηρεμιστικών, αντικαταθλιπτικών και ναρκωτικών ουσιών αυξάνεται ραγδαία, μαζί με εγκληματικές συμπεριφορές.


Η ηθική κατάπτωση, παρακμή και σαπίλα σε όλους τους χώρους, βγαίνει κάθε μέρα στην επιφάνεια, προάγγελος μιας πλήρους και ολικής κατάρρευσης.


Δύσκολα πλέον μπορεί κάποιος/α να σκεφθεί ψύχραιμα και ξεκάθαρα, επικρατεί σύγχυση και θολούρα παντού που δεν θέλει πολύ για μια κοινωνική έκρηξη.


Η μόνη αποδεκτή κοινή δράση σε μία τέτοια κρίση είναι η επιδίωξη μίας Μεγάλης Επαναφοράς ανθρώπινων οικονομιών, ανθρώπινης πολιτικής και ανθρώπινων κοινωνιών.


ΠΡΟΣΕΧΩΣ…

4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page