top of page
Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ



Το βιβλίο εισάγει ένα νέο λογοτεχνικό ήρωα.

Ο Πέτρος Λαγωνιάρης με την εντυπωσιακή εμφάνιση που ξεχωρίζει στο πλήθος, είναι ένας μοναχικός, παρατηρητικός περιηγητής, που τυχαίνει να απασχολείται ως ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ στη μεγάλη πόλη, την Αποξενούπολη. Αυτοπροσδιορίζεται ως ερασιτέχνης ντετέκτιβ, κάτι που του πάει περισσότερο.

Ζει και κινείται σε ένα δυστοπικό σκληρό σκηνικό, με πολλή βία. Τολμά να πηγαίνει σε μέρη που αποφεύγουν οι φιλήσυχοι πολίτες, οι δειλοί και οι φοβητσιάρηδες.

Του αρέσει το καλό φαγητό, δεν πίνει πολύ αλκοόλ, βρίζει, οπλοφορεί παράνομα και δέρνει όποτε χρειαστεί.

Έχει δική του γνώμη και κοινωνικο-πολιτική άποψη που δεν διστάζει να την εκφράζει.

Τα δικά του προσωπικά προβλήματα είναι η διαχρονική μοναξιά και η έλλειψη χρημάτων.

Δεν έχει βρει το ταίρι που θα σταθεί δίπλα του στη ζωή, δεν κερδίζει τέτοια εισοδήματα που να του επιτρέπουν να ζει όπως θέλει χωρίς συμβιβασμούς, δεν τον αποδέχονται ούτε τον καλούν οι άλλοι άνθρωποι στις παρέες και τα πάρτι τους.

Τον θυμούνται μόνο όταν κι όποτε τον χρειάζονται.

Τότε που του φορτώνουν να βρει λύση στα δικά τους προβλήματα, επειδή ξέρουν πως πάντα είναι αποτελεσματικός σε ότι κάνει. Δεν επηρεάζεται ο ίδιος προσωπικά από όσα συμβαίνουν γύρω του, οι μπελάδες τον βρίσκουν αναπάντεχα και κάθε φορά καταφέρνει να εντοπίσει και να ξετυλίξει την άκρη του νήματος που λένε.

Λαμβάνει σημαντική πληροφόρηση από τον σμπίρο του στους δρόμους της πόλης, τον Σοφοκλή Μπερνονικόλα. Τον παράξενο τύπο με την διχασμένη προσωπικότητα.

Ο άσπονδος φίλος του αστυνόμος Α' Φωκίων Αστερίου που συνήθως τον κυνηγά και τον κατηγορεί για τα παραπάνω χαρακτηριστικά του, ζητά συχνά την βοήθεια του.

Για την πλοκή αυτού του συγκεκριμένου βιβλίου:

Άγνωστος δράστης γαζώνει με ριπές τον τοίχο του σπιτιού του αστυνόμου και στέλνει έναν συστημένο φάκελο με σφαίρες στο γραφείο του. Τον στοιχειώνει το παρελθόν του και μια υπόθεση που παρέβλεψε να ερευνήσει πλήρως τότε...

Η μοιραία γυναίκα Μάϊρα που ήταν κάποτε ο ανεκπλήρωτος νεανικός του ερωτικός πόθος εμφανίζεται από το πουθενά στη ζωή του, αφού δεν έδινε σημεία ζωής για πολλά χρόνια, γνωρίζοντας πως μπορεί να εντοπίσει τον πρόσφατα εξαφανισμένο άντρα της.

Μια τυπική μάνα τον εκλιπαρεί να της φέρει πίσω τον παρασυρμένο φοιτητή γιο της.

Θα καταφέρει ο ερασιτέχνης ντετέκτιβ να επιδείξει άλλη μια φορά την παροιμιώδη αποτελεσματικότητα του;


Ένα neo-noir βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας που θα σας ταξιδέψει σε μια δυνατή ιστορία με έντονα συναισθήματα, σκληρές αλήθειες, κυνικό χιούμορ και μια πινελιά ρομαντικής χροιάς, στους βίαιους δρόμους της Αποξενούπολης.


Πρώτη κυκλοφορία κι επίσημη παρουσίαση, Αθήνα 17 Δεκεμβρίου 2023

στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2023, στο RockWood

Βασ. Ηρακλείου 2 και Πατησίων, δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page